Υλικά για 30 κομμάτια περίπου
1 κιλό κολοκύθια
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 αυγά
250 γρ. φρυγανιά τριμμένη
300 γρ τυρί φέτα
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό & δυόσμος
Λίγο μαύρο πιπέρι & αλάτι (προσοχή στο αλάτι, προσαρμόζουμε βάσει του πόσο αλμυρή είναι η φέτα μας)
1/2 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
Λίγο αλεύρι για το αλεύρωμα & λάδι για το τηγάνισμα
Διαλέγουμε χοντρά, φρέσκα και ζουμερά κολοκύθια, κατά προτίμηση στην εποχή τους (είναι πιο νόστιμα) και όχι θερμοκηπίου.
Αφού τα πλύνουμε καλά, αφαιρούμε τον ανθό τους και τα τρίβουμε στο χονδρό του τρίφτη. Τοποθετούμε σε σουρωτήρι για να βγάλουν τα υγρά τους και κατά διαστήματα πιέζουμε με ένα πιάτο να στεγνώσουν γρηγορότερα. Αφού τα έχουμε στύψει καλά, ρίχνουμε το υλικό σε λεκάνη και προσθέτουμε ένα μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στο multi, δυο αυγά, φρυγανιά τριμμένη, λίγο ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο μαϊντανό και δυόσμο για άρωμα, αλάτι -πιπέρι. Ζυμώνουμε να ενοποιηθούν και συμπληρώνουμε με τυρί φέτα χονδροκομμένη.
Στο ζύμωμα προσέχουμε να μην διαλυθεί το τυρί (είναι ωραίο να βρίσκεις ολόκληρο κομμάτι κατά την ώρα του φαγητού).
Μπορούμε να πλάσουμε μπαλίτσες στο μέγεθος του κλασσικού κεφτέ ή μεγαλύτερες, τις αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Τους βγάζουμε από το τηγάνι και τους τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το λάδι.
Τέλος, τους βάζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!